Till startsidan
xHär hittar du resetips på Österlen för husbilen.

Kontakta husbilskatalogen
Reseguide Österlen.

 


Resetips för husbilen

Österlen


Ett fantastiskt kulturlandskap med milslånga stränder. Missa inte konstrundan i påsk, Kiviks marknad och den sköna hösten med äpplemarknaden i september.


1.Tag väg 9 mot Brösarps backar som nordväst om Brösarp höjer sig landskapet i Verkeåns dalgångs norra sida. Området är skyddat som naturreservat och nås lättast från parkeringen i norra delen.

Bilder tagna i närheten från Panoramio2. Fortsätt mot Kivik som ursprungligen är ett fiskeläge och har utvecklats till en exklusiv semesterort med fina stränder och äppelodlingar. Huvudnäringar i dag är fiske och turism. Äppelfestivalen i september är en uppskattad fest. Nationalparken Stenshuvud reser sig majestätiskt med sin urbergsklack söder om Kivik. Stenshuvud är sedan 1986 en nationalpark på 390 hektar. Parkens hjärta är det 97 meter höga restberget, som skjuter ut i Hanöbukten och därmed bryter den jämna strandlinjen.
Hitta till Stenshuvud: Ta Väg 9 mellan Vik och Kivik.

Bilder tagna i närheten från Panoramio3. Åk vidare mot Simrishamn som har blivit ett centrum för turismen på Österlen och är något av "Österlens huvudstad" vilket borgat för att det skett förhållandevis få rivningar av den äldre bebyggelsen i staden jämfört med många andra svenska städer. Fortsätt kustvägen mot Brantevik som är ett fiskeläge på Österlen, ungefär fem kilometer söder om Simrishamn. Ursprungligen var ortens huvudnäringar sjöfart, fiske och jordbruk. Numera är det en populär turistort. Åk sen mot Skillinge som är känt för sitt turistliv under sommaren och har egen glassbar, teater och gallerier. Ett mycket känt galleri är Skillinge Mölla som har sina utställningar på påsken.

Ställplats: Ekogården i Gärsnäs

El: Ja
Färskvatten: Ja
Tömningstn: Ja
Hyra / dygn: 150 kr / El 50 kr
GPS: 55.60678,14.23505

Bilder tagna i närheten från Panoramio4. Fortsätt kustvägen mot Kåseberga och Ales stenar även kallat Skånes Stonehenge som är en skeppssättning vid byn Kåseberga på Österlen vid Skånes sydkust. Den består av 59 kvartssandstenar, som var och en väger runt 5 ton. Hela skeppssättningen är ungefär 67 meter lång och 19 meter bred. Den är belägen 42 meter över havet på Kåsehuvud, med en magnifik utsikt över den branta kusten och Bornholm.

Bilder tagna i närheten från Panoramio5. Nu är det inte långt till Ystad som med sina över 300 idylliska skånska korsvirkeshus är en av Sveriges mest pittoreska småstäder. Denna skånska pärla på Österlen rymmer små genuina gatstensmiljöer kantade av unika korsvirkeshus, med rötter i medeltiden, och ett storslaget öppet landskap. Eller varför inte gå en guidad tur i Wallanders spår.

Bilder tagna i närheten från Panoramio

Mot Trelleborg.....Välkommen till Kåseberga fisk

På det vackra Österlen i Skåne, ca 20 kilometer från korsvirkesstaden Ystad, ligger en liten fiskeby som heter Kåseberga. Där, vid de branta backarna ner mot havet inte långt från Ale stenar, ligger bland annat fiskehamnen och vårat rökeri som startades 1968 av Leif Ahl och hans far.


Välkommen till Sveriges största skördefest!

Välkommen till KIVIKS MARKNAD


Relaterade länkar
Konstrundan på Österlen Karta pdf
Visitösterlen
Karta
Äppelkusten
Kiviksmusteri
Österlenchocklad
Österlenkryddor
Ingelsta kalkon
Köpingsbergs vingård
Åkesson vin
Mandelmann
Ställplats Ekogården Gärsnäs
 

sponsade länkar

Till spotify


annonser

Till spotify Till spotify

 


Resetips

Reseguider karta
Vildmarksvägen Kustvägen Bohuslän Gotland runt Öland runt Österlen Blå vägen Göta kanal Vättern runt
top
Husbilskatalogen


  • om husbilskatalogen
  • kontakt
  • annonser

  •  

    copyright 2010 © husbilskatalogen.se// powered by byggweb™|