Till startsidan
Här hittar information om våra världsarv

Kontakta husbilskatalogen
Världsarv.

 


Världsarv
Sök ställplatser, rastplatser, med tömmning,gasolbutiker m,m i menyn
Hitta koordinater på Google maps Svenska webbkameror Sök gårdsbutiker Sök gasolbutik Sök ställplatser på golfklubbar Rastplatser med tömmningsstation Resetips Quick Stop ställplatser på campingplats Utvalda och bedömda ställplatser i Sverige

Laponia


Upplev de marker som samerna lever och verkat i under årtusenden. Spåren är få, stillheten är mäktig. Laponias storslagna omgivningar sträcker sig från djupa barrskogar till hisnande fjäll. Det rika djurlivet berikar de nationalparker och naturreservat som finns i området.
 

Struves meridianbåge


Struves meridianbåge består av 265 mätpunkter som ligger på 30 kilometers avstånd från varandra längs en 2820 kilometer lång sträcka genom tio länder. Den sträcker sig från Hammerfest i Norge till Izmail vid Svarta Havet.
 

Gammelstads kyrkstad


I Gammelstads kyrkstad finns Norrlands största medeltida stenkyrka från 1492, en stor och välbevarad kyrkstad med kyrkstugor, bostadshus, sockenmagasin och mycket mera. Detta är platsen där Luleå grundades, och växte från en liten kyrk- och handelsplats till en riktig stad. Staden flyttades på 1600-talet, och det var då man i folkmun började kalla platsen för "Gammelstad".
 
Höga kusten
Det är ingen slump att allt fler söker sig till Höga Kusten. För närheten till havet och den underbara skärgården. För naturen och stillheten. För kulturen och människorna. För aktiviteterna och äventyret.
 
Falun och Kopparbergslagen
Falun och Kopparbergslagen är ett område som omfattar det historiska industrilandskapet kring Falun och Stora Kopparberget.
 
Engelsbergs bruk
Engelsbergs bruk räknas som ett av de främsta industriminnena i världen,
 
Birka och Hovgården
Världsarvet Birka och Hovgården innehåller ovanligt många lämningar efter vikingatidens människor.
 
Drottningholm
Gör en dagsutflykt till Drottningholm och upplev en historisk miljö av internationellt högsta klass.
 
Skogskyrkogården
Skogskyrkogården är Sveriges största kyrkogård och begravningsplats med 100 000 gravplatser[1][2] och ligger i stadsdelen Gamla Enskede inom Stockholms kommun. Kyrkogården som invigdes 1920 skapades 1915-1940 av arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz. På den tallbevuxna rullstensåsen om 100 hektar skapade de båda arkitekterna ett sakralt landskapsrum med flera mindre kapell arrangerade i samspel med naturen.
 
Hällristningar i Tanum
Området i Tanum består av mer än 350 variationsrika grupper med ristningar som brer ut sig över de släta bergshällarna.
 
Hansastaden Visby
Visby på den västra sidan av Gotland är ett av sommarturisternas allra populäraste utflyktsmål.
 
Radiostationen i Grimeton
Grimetons radiostation upptogs år 2004 på UNESCO:s lista över världsarv. Svensk-amerikanen Ernst Alexandersson hade utvecklat en teknik för trådlös telegrafi som radiostationen i Grimeton kom att använda.
 
Södra Ölands odlingslandskap
Världsarvsområdet Södra Ölands odlingslandskap omfattar drygt 56000 hektar och innehåller åkerjord, betade marker, byar, fornborgar och vattenområden.
 
Örlogsstaden Karlskrona
Sedan år 1998 finns Örlogsstaden Karlskrona uppförd som objekt nummer 560 på Unescos lista över omistliga världsarv.
 

Till spotify


Till spotify

 
top
Husbilskatalogen


  • om husbilskatalogen
  • kontakt
  • annonser

  •  

     

    copyright 2010 © husbilskatalogen.se// powered by byggweb™|